Peto regionalno hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja Republike Hrvatske u petak 26. srpnja 2019. godine, održano je u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.


Slavlje je započelo u 10.30 sati procesijom iz samostanskog dvorišta, Glavičkom ulicom preko Trga kralja Tomislava do crkve Čudotvorne Gospe Sinjske. U procesiji vijorile su se zastave postrojba MORH-a i MUP-a, stjegovi djelatnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske i braniteljskih udruga.

Posebno su bila istaknuta četiri stijega: Republike Hrvatske, Svete Stolice, Vojnog ordinarijata i stijeg Čudotvorne Gospe Sinjske. Za vrijeme procesije svirao je puhački orkestar Hrvatske vojske.


Nakon procesije uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predsjedao vojni biskup mons. Jure Bogdan uz koncelebraciju generalnog vikara Jakova Mamića, provincijala fra Marka Mrše, gvardijana fra Ante Čove, župnika fra Perice Maslaća i desetak svećenika, vojnih i policijskih kapelana.

Na početku gvardijanSvetišta uputio je riječi pozdrava vojnom biskupu mons. Juri Bogdanu, svećenicima, vojsci, policiji, braniteljima te predstavnicima gradskih vlasti grada Sinja i općina Cetinske krajine, a na kraju riječ pozdrava uputio je i fra Marko Mrše, provincijal.

U svojoj homiliji mons. Jure Bogdan naglasio je važnost Dekaloga (10 Božjih zapovjedi) te naglasio da je 26. srpnja ujedno i blagdan sv. Joakima i Ane, oca i majke Bl. Djevice Marije.

GALERIJA - KLIKNI