Svake godine u nedjelju uoči alkarskih svečanosti u crkvi Gospe Sinjske slavi se sveta misa za Viteško alkarsko društvo (VAD). Euharistijsko slavlje u nedjelju, 28. srpnja 2019., uz koncelebraciju fra Antonija Mravka predvodio je sinjski gvardijan fra Ante Čovo.

Na misnom slavlju bili su nazočni alkari, alkarski momci i ostali članovi VAD-a, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem i vojvodom Boškom Ramljakom, alajčaušom Ivicom Filipovićem Grčićem i arambašom Ivom Vukasovićem, sinjska gradonačelnica Kristina Križanac i ostali vjerni puk.Prigodno, u alkarskim odorama bili su novi barjaktar Petar Gabrilo, debitant-ađutant Filip Vučemilo i debitant u pratnji barjaka Marko Šuća, te alkarski momci Pavle Križanac i Ivan Dotur.

Na početku misnog slavlja fra Ante Čovo, pozdravljajući nazočne alkare, alkarske momke, vodstvo Alkarskog društva, gradonačelnicu i ostale vjernike, kazao je kako je dobro da alkarske svečanosti započinju pod okriljem pobjednice Gospe, kojoj treba zahvaliti za sve učinjeno i nastaviti dalje viteški u svim aktivnostima.

Na kraju misnog slavlja fra Ante je zazvao blagoslov na sve članove VAD-a i zaželio da se 304. alkarske svečanosti održe uz zagovor i zaštitu Čudotvorne Gospe Sinjske. Pjevanje je animirao zbor župe i Svetišta pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.