U subotu, 26. listopada 2019. ugostili smo dječake iz nogometnog kluba "Mihovil" iz Šibenika sa njihovim trenerima i roditeljima. Po dolasku djecu smo upoznali sa našim Svetištem i poviješću slike Gospe Sinjske.

Nakon molitve uputili smo se prema Muzeju alke gdje su mogli vidjeti postav muzeja s kojim su bili oduševljeni. Poslije slobodnog vremena djeca su posjetila alkarsku ergelu gdje su mogli jahati na konjima i uživati u ljepoti ovih predivnih životinja.

Za djecu najvažniji dio susreta dogodio se igralištu "NK Junak" gdje su djeca odigrala nogometne utakmice s dječacima "NK Junak" 2009. godište te ministrantima naše župe Gospe Sinjske.

U prvoj utakmici između "NK Junak" i "NK Mihovil" domaćini su bili bolji te su pobjedili 2:1.Drugu utakmicu ministranati župe Gospe sinjske pobjedili su dječake iz "NK Junak" 2:0, a u trećoj su utakmici ministranti bili bolji od šibenčana 4:1.

Nakon utakmica gosti su počašćeni i domaćim specijalitetima. Zahvaljujemo što je susret protekao u najboljem redu: Muzeju Alke, alkarskoj ergeli te "NK Junaku".

GALERIJA - KLIKNI