U nedjelju 21. kolovoza 2022., u prepunom samostanskom dvorištu na misi u 18 sati održan je blagoslov i posveta djece Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Misom je predsjedao sinjski župnik fra Antonio Mravak dok je liturgijskim pjevanjem animirao dječji župni zbor pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. U misi liturgijska čitanja i molitvu vjernika čitali su članovi dječjeg zbora Gospe Sinjske.

Blagoslov djece

U homiliji je fra Antonio naglasio da je Gospa uvijek s nama, da nas nikada ne napušta i da tamo gdje nam se u životu nešto zatvori Gospa će se pobrinuti za nas. Ona zauzvrat traži da joj dadnemo svoje ruke i da nas vodi Isusu. Po Mariji možemo ući na uska vrata koja vode u život i poslije ovoga zemaljskog života u Kraljevstvo Božje.

Djeca blagoslov

Poslije popričesne molitve predvoditelj slavlja predmolio je blagoslovnu molitvu da dobri Bog po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske izlije svoj sveti blagoslov na roditelje i djecu. Potom su svećenici blagoslovljenom vodom škropili okupljene vjernike. Za to vrijeme dječji zbor je pjevao pjesme u čast Majke Božje Čudotvorne Gospe Sinjske.

FOTOGRAFIJE - klikni