Stepincevo Sinj 16 02

Večer posvećena blaženom Alojziju Stepincu u ponedjeljak 8. veljače, okupila je brojne Stepinčeve štovatelje u crkvi i Svetištu Gospe Sinjske. Sjećanje na blaženika i mučenika Stepinca započela je svetom misom koju je u 18 sati predvodio umirovljeni profesor fra Gabrijel Jurišić uz koncelebraciju gvardijana fra Petra Klapeža, fra Ivice Udovičića profesora i ravnatelja Sjemeništa i uz još petoricu svećenika. U misi je đakonirao đakon fra Dujo Jukić. Preko mise je pjevao Mješoviti zbor Župe i Svetišta pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Stepincevo Sinj 16 01

U propovijedi fra Gabrijel je posjetio vjernike na povezanost Stepinca s Gospinim Svetištem. Pohod Svetištu dogodio je se 1934. i 1938. godine. I on je se tada poput mnoštva hodočasnika u molitvi zadržao pred oltarom Čudotvorne Gospe Sinjske, naglasio je fra Gabrijel. U propovijedi je se osvrnuo i na sadašnju situaciju gdje pojedini krugovi žele dovesti u pitanje svetost Stepinca. Naglasio je da istina uvijek pobjeđuje i da je istina samo jedna. Zato je pozvao vjernike da se mole za kanonizaciju Alojzija Stepinca. Kao što je Stepinac zasjao u ljubavi prema svakom čovjeku bez obzira na vjeru i rasu, moralnim životom, biskupstvom, svojim mučeništvom i trpljenjem tako će uskorom zasjati i aureolom svetaca, zaklučio je fra Gabrijel.

Poslije mise u dvorani Posljednje večere, članovi su Franjevačke mladeži organizirali projekciju dokumentarnog filma „Moja je savjest čista“ redatelja Maria Raguža.