Sportski kapitul frama Splitsko-dubrovačkog područja održan je u subotu 3. lipnja 2017. godine u Sinju u Svetištu Gospe Sinjske. Na susretu su sudjelovala predstavnici mjesnih bratstava iz Metkovića, Podbablja kod Imotskoga, Gospe od Zdravlja i Gospe od Pojišana iz Splita te domaćini iz Sinja.

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u petak 26. svibnja 2017. godine, održana je izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo koje će na godinu dana prema statutima Frame voditi ovo bratstvo. Na kraju izbora novo vodstvo pred prisutnim framašima izreklo je obećanje da će svoju službu vršiti na korist Crkve i Franjevačkog reda...

U Frami Gospe Sinjske održana je izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo koje će kroz godinu dana sa duhovnim asistentom voditi mjesno bratstvo sinjske frame. Izborna skupština održana je u subotu 7. svibnja 2016. godine u Samostanu Gospe Sinjske.

Mladi Župe Gospe Sinjske iz Sinja i Glavica u pratnji župnih vikara fra Lukice Vojkovića i fra Antonia Mravka, sudjelovali su na 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru od 29. do 30. travnja 2017. godine. Susret se je održao pod geslom „Krist, nada naša“ (usp. 1Tim 1, 1), u organizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda HBK za mlade

U Župi Gospe Sinjske od 21. do 24. travnja 2016., obilježeni su da Dani Frame Gospe Sinjske. Cijeli projekt organizirali su članovi Frame u suradnji sa Župom i Svetištem Gospe Sinjske.