Frama izbori 2018 2

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 27. svibnja 2018. godine, održani su izbori na kojima je izabrano novo vijeće koje će prema statutima Frame voditi ovo bratstvo. Izbori su provedeni uz nazočnost Krešimira Ruića, člana vijeća Frame Splitsko – dubrovačkog područnog bratstva.

U Župi Gospe Sinjske od 21. do 24. travnja 2016., obilježeni su da Dani Frame Gospe Sinjske. Cijeli projekt organizirali su članovi Frame u suradnji sa Župom i Svetištem Gospe Sinjske.

Frama Župe Gospe Sinjske svečano je proslavila obećanja i primanja novih članova u mjesno bratstvo. U subotu 12. svibnja 2018., u crkvi Gospe Sinjske slavljen je Obred primanja. Obred primanja uz duhovnog asistenta fra Antonia Mravka vodila je Nikolina Vitić, predsjednica Frame Gospe Sinjske.

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u petak, 26. svibnja 2017. godine, održana je izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo koje će na godinu dana prema statutima Frame voditi ovo bratstvo. Na kraju izbora novo vodstvo pred prisutnim framašima izreklo je obećanje da će svoju službu vršiti na korist Crkve i Franjevačkog reda...

Franjevačka mladež Gospe Sinjske organizirala je 18. studenoga 2014. god. hodočašće mladih iz Sinja i Cetinske krajine u Vukovar. Mnogima je to bio prvi put da su posjetili Vukovar i da su sudjelovali u obilježavanju Vukovarske tragedije.