Članovi Splitsko-dubrovačkoga područnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Leopold Bogdan Mandić“ hodočastili su, u prigodi 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, Gospi Sinjskoj u Sinj, u subotu, 15. studenoga 2014. Na hodočašću u Sinju sudjelovalo je ukupno 198 članova Područnoga bratstva, te s. M. Janja Jurman, mjesna predstojnica samostana sestara Družbe kćeri milosrđa u Blatu i s. M. Leopolda Tomić, ekonoma samostana sestara Družbe kćeri milosrđa u Blatu; fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent i pročelnik vijeća za OFS i Frame Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja; fra Petar Klapež, duhovni asistent mjesnoga bratstva OFS-a „Gospe Sinjske“; fra Jakov Udovičić, duhovni asistent Mjesnog bratstva OFS-a u Vinjanima i fra Filip Budić, duhovni asistent Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Skalica u Omišu: Ukupno nas je bilo 204.

Uoči blagdana Uzvišenja Svetoga Križa, u subotu 13. rujna 2014., na Gradu, u Gospinoj crkvi, slavljeni su obredi primanja i obnove zavjeta u Franjevački svjetovni red (OFS) Župe Gospe Sinjske.

POBUDNICA SVETOGA FRANJE POKORNIČKOJ BRAĆI I SESTRAMA

U ime Gospodnje!

O onima koji čine pokoru

Svi koji ljube Gospodina svim srcem, svom dušom i svom pameti, svom snagom (usp. Mk 12,30) i ljube svoje bližnje kao same sebe (usp. Mt 22,39), a mrze svoje tijelo s njegovim manama i grijesima, te primaju tijelo i krv Gospodina našega Isusa Krista i donose dostojne plodove pokore: o, kako su blaženi i blagoslovljeni oni i one dok tako budu činili i u tome ustrajali, jer će na njima počinuti Duh Gospodnji (usp. Iz 11,2) i k njima će doći i kod njih se nastaniti (usp. Iv 14,23). Oni su sinovi nebeskoga Oca (usp. Mt 5,45), kojega djela vrše, i zaručnice su i braća, i majke Gospodina našega Isusa Krista (usp. Mt 12,50).

U nedjelju, 6. travnja 2014. godine, u Sinju u samostanu Gospe Sinjske, održana je izborna skupština Franjevačkog svjetovnog reda (OFS). Izborima je predsjedao brat Dario Tolić, područni ministar, župnik fra Ante Bilokapić te 32-oje braće i sestara,od čega 22- oje s pravom glasa. Nakon zajedničke molitve, fra Ante je održao pozdravni govor, a brat Dario Tolić je uvodnim govorom uputio braću i sestre na Pravilo i Generalne konstitucije OFS-a. Ministra, sestra Mara Filipović Grčić podnijela je izvješće o trogodišnjem radu i djelovanju OFS-a Gospe Sinjske, a sestra Silvana Kuštre blagajnički izvještaj za to isto razdoblje.

Članak o Franjevačkom svjetovnom redu u Provinciji Presvetog Otkupitelja, koji je napisao fra Jerko Lovrić, donosi prikaz nastanka i stanje mjesnih bratstava do 1985. godine. Članak je objavljen u "KAČIĆ"1987.-1988. (19-20) 249-284.). Fra Jerko donosi popis svih župa i statistiku u kojima je djelovao ili djeluje FSR do 1985. godine.