turnir ministranti brnaze 2018U subotu, 16. lipnja 2018., franjevci su organizirali malonogometni turnir za mlade poslužitelje oltara iz Župe Gospe Sinjske. Turnir, koji se održao na Meljači u Brnazama, okupio je ministrante iz Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice, Lučana i Sinja.

ministranti tombola sinj 20 1 2018U subotu, 20. siječnja 2018., održana je tombola za mistrante Župe Gospe Sinjske, koju pastoralno osoblje za poslužitelje oltara tradicionalno organizira poslije Božića. U samostanu se okupilo oko 80 ministranata, zajedno sa sinjskim župnikom, župnim vikarima i đakonom. Sudjelovali su ministranti iz Sinja, Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice i Lučana.

Povodom 300. obljetnice, u subotu, 9. svibnja, oko 200 ministranata sa svojim svećenicima hodočastilo je Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Sudjelovali su ministranti i njihovi voditelji iz slijedećih župa: Imotski (i filijala Glavina), Hrvace, Omiš, Prgomet, Otok, Sinj (i filijale Karakašica, Čitluk, Jasensko, Lučane), Studenci i Zmijavci.

turnir ministranti 3 12 2017U Župi Gospe Sinjske postoji oko 130 ministranata u šest ministrantskih zajednica, koje povremeno okupljamo na zajedničko druženje. Rado organiziramo druženja djece i mladih, kako bismo kod njih doprinijeli ispravnom razvoju socijalnog identiteta, a što je od velike važnosti za budućnost Crkve i društva općenito.

Ministranti Župe Gospe Sinjske sudjelovali su u Šibeniku 26. svibnja 2018., na susretu ministranata. Na susretu iz sinjske župe sudjelovalo je 105 ministranata u pratnji župnika fra Perice Maslaća te župnih vikara fra Filipa Budića, fra Lukice Vojkovića i fra Antonia Mravka...