Već je tradicionalno da se na početku godine u Samostanu Gospe Sinjske okupe ministranti iz Župe Gospe Sinjske. Tako je u subotu 28. siječnja 2017. godine, više od stotinu ministranata iz Sinja, Brnaza, Glavica, Čitluka, Jasenskog, Karakašice, Lučana i Radošića sudjelovalo na ministrantskoj tomboli.

Susret je započeo zajedničkim fotografiranjem i molitvom i uz pozdravne riječi župnika fra Perice Maslaća. Za vrijeme izvlačenja brojeva osjećala se napetost i radosno isčekivanje, a oni malo sretniji dobili su i vrijedne nagrade. Ono najljepše što je se moglo iščitati na njihovim licima bila je radost što sudjeluju na susretu ministranata sinjske župe. Uz njih su bili i njihove malo starije kolege franjevački sjemeništarci koji su pomagali u organizaciji ovog susreta. Neki su  posvjedočili da su upravo na ovakvim susretima donijeli odluku da krenu putem duhovnog poziva. Danas u Sjemeništu u Sinju živi 16 sjemeništaraca, među njima su i dvojica kandidata iz Sinjske župe koji su bili u ministrantskoj službi.

Istoga dana za članove Dječjeg zbora Sv. Nikola Tavelić iz Branaza, Župa Gospe Sinjske, održana je tombola. U Dječjem zboru pjeva više od 50 dječaka i djevojčica. Probe pjevanja imaju svake subote u 10 satu u osnovnoj školi u Brnazama, a liturgijska slavlja animiraju nedjeljom prekom Svete mise u 10. 30 sati. Zbor vodi Jelena Mihaljević uz pomoć s. Dominike Vrdoljak, Ene Delije i Fani Dadić.