Ministranti iz Sinja i Brnaza u subotu, 27. svibnja 2017. godine, u pratnji župnog vikara fra Antonia Mravka sudjelovali su na Provincijskom susretu ministranata u Imotskom. Na susretu je se okupilo više od 300 ministranata iz 13 župnih zajednica. Organizator susreta su bili Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja, Vijeće za duhovna zvanja te Samostan i Župa sv. Frane u Imotskom. Za susret je izabran Imotski koji slavi ove godine 300. obljetnicu oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Osmanlija (1717. – 2017.).

Susret je započeo u crkvi Sv. Frane uz pozdravni govor domaćina gvardijana i župnika fra Kristijana Stipanovića. Rasporedom odvijanja susreta ministrante je upoznao fra Josip Repeša, pročelnik za duhovna zvanja. O proslavi 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Osmanlija ministrantima je govorio župni vikar u Imotskom fra Zoran Kutleša. Prije svete Mise za ministrante je župnik Vinjana fra Denis Šimunović održao duhovnu pripravu za svetu Ispovijed. Euharistijsko slavlje predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman uz koncelebraciju župnika i župnih vikara koji su stigli u pratnji ministranata. Poslije svete Mise ministrantima su o duhovnom pozivu svjedočili sjemeništarac Stipe Buljan i bogoslov Ivo Rastočić.

Da se ne zaboravi ovaj susret u crkvenom dvorištu ispred kipa fra Stjepana Vrlića upriličeno je zajedničko fotografiranje svih sudionika susreta. Za ministrante Samostan je organizirao i tjelesnu okrepu.

Nakon duhovnog dijela uslijedio je sportski dio susreta s natjecanjem u nogometu. Ministranti koji nisu sudjelovali u sportskom nadmetanju sa franjevačkim bogoslovima i sjemeništarcima posjetili su povijesne znamenitosti Imotskoga - tvrđavu Topanu, te dva prirodna bisera Modro i Crveno jezero. Ministranti iz Sinja u finalu su izgubili od domaćina iz Imotskog te su sa sobom u Sinj ponijeli pehar za drugo osvojeno mjesto.

Zahvalni Bogu što smo mogli biti dio ovoga velikog ministrantskoga susreta u poslijepodnevnim satima napustili smo Imotski i krenuli prema Cetinskoj krajini, Brnazama i Sinju.

VIŠE FOTOGRAFIJA - KLIKNI