U subotu, 20. siječnja 2018., održana je tombola za mistrante Župe Gospe Sinjske, koju pastoralno osoblje za poslužitelje oltara tradicionalno organizira poslije Božića. U samostanu se okupilo oko 80 ministranata, zajedno sa sinjskim župnikom, župnim vikarima i đakonom. Sudjelovali su ministranti iz Sinja, Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice i Lučana, a sinjski sjemeništarci pomogali su kod organizacije i tijekom same igre.

ministranti tombola sinj 20 1 2018

Ministrantska služba veoma je važna u liturgijskim slavljima, a svećenici tijekom liturgijske godine poučavaju mlade ministrante posluživanju kod oltara. Mnogi od njih s ljubavlju ministriraju u crkvama po nekoliko godina, a nije rijetko da se upravo među tim dječacima rađa duhovni poziv, pa se kasnije odlučuju upisati u franjevačko sjemenište kako bi postali fratri i svećenici. Roditeljska podrška je od iznimne važnosti za ministrantsku službu, pa ovim putem zahvaljujemo i očevima i majkama koji s ljubavlju prate svoju djecu i potiču da predano služne u crkvama župne zajednice. 

Kako bi ih dodatno motivirali, franjevci prigodno organiziraju različita događanja namijenjena isključivo ministrantima. Posebno mjesto zauzima tombola, koji svi rado igraju i nadaju se kakvom dobitku. U zahvalnosti za njihovo služenje i raspoloživot, franjevački samostan je financirao mnoge nagrade, koje će im koristiti kod igre i učenja. Onima koji su bili sretniji i osvojili koju nagradu, od srca čestitamo, a svima skupa zahvaljujemo i potičemo da i dalje vrše uzvišenu ministrantsku službu.

Više fotografija - klikni ovdje.