1. fra Perica Maslać, župnik - Sinj, Radošić
  2. fra Ante Čovo, župni vikar - Sinj
  3. fra Antonio Mravak, župni vikar - Brnaze
  4. fra Frano Pupić Bakrač, župni vikar - Karakašica i Suhač
  5. fra Marko Đerek, župni vikar - Glavice, Lučane
  6. fra Mladen Marić, župni vikar - Čitluk/Jasensko
  7. fra Jure Župić, zborovođa
  8. č. s. Jelena Marija Mijić, pastoralna suradnica
  9. č. s. Miranda Škopljanac Mačina, sakristanka

fra perica maslacKapitulski kongres Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja predložio je dana 3. lipnja 2016. god. fra Pericu Maslaća za novog župnika Župe Gospe Sinjske. Prijedlog je proslijeđen splitsko-makarskom nadbiskupu Marinu Barišiću, na kojega spada povjeravanje župničke službe na teritoriju Nadbiskupije (usp. kan. 523, 682). Fra Perica je naslijedio fra Antu Bilokapića, koji je vršio župničku službu od 25. srpnja 2012. god. Datum primopredaje službe bio je 21. srpnja 2016. god. Također, imenovan je samostanskim vikarom.

Fra Perica iz Šibenika dolazi u Sinj, u kojem je već bio nekoliko godina: tijekom školovanja u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, odsluženja vojnog roka i vršenja đakonskog praktikuma. Želimo mu uspjeh i blagoslov u radu u župnoj zajednici.

Životopis:

Fra Perica se rodio u Metkoviću 4. kolovoza 1984. god. od oca Slavka i majke Mirjane rođ. Raguž. Kršten je 9. rujna 1984. u župi Dobranje-Bijeli Vir, gdje su mu roditelji imali prebivalište. Godine 1988. obitelj se preselila na Kladu, u Župu sv. Ilije - Metković. Od 1990. do 1998. pohađao je Osnovnu školu Stjepana Radića.

Nakon završene osnovne škole, odlazi u Sinj; gdje se upisuje u Franjevačko sjemenište i gdje pohađa Franjevačku klasičnu gimnaziju od 1998. do 2002. god. Franjevački habit oblači na Visovcu 7. rujna 2002., a poslije godine novicijata polaže prve redovničke zavjete te započinje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Poslije završene dvije godine filozofije odlazi u Sinju na odsluženje vojnog roka. Godine 2006. vraća se u Split i nastavlja teološki studij. Na blagdan Rana sv. Franje, 17. rujna 2008., u Splitu je položio svečane redovničke zavjete i postao punopravni član franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić zaredio ga je za đakona 24. studenog 2009. u Prološcu kraj Imotskog, a đakonsku službu vršio je u Župi Gospe Sinjske. Diplomirao je 10. lipnja 2010. na Fakultetu, završivši tako šestogodišnji studijski program i postigavši titul diplomiranog teologa. Sveti red prezbiterata podijelio mu je mons. Barišić 27. lipnja 2010. u konkatedrali Sv. Petra u Splitu. Mladu misu slavio je u Metkoviću (na Kladi) 11. srpnja 2010. god. Šibenski biskup, na prijedlog uprave Provincije, imenovao ga je 2010. god. na službu župnog vikara u župi Gospe van Grada – Šibenik, a Kapitulski kongres 2016. god. predložio ga je za sinjskog župnika i imenovao samostanskim vikarom u Samostanu Gospe Sinjske.

Službu župnika u Sinju preuzeo je 21. 7. 2016. god.

Životopis fra Perice Maslaća možete pregledati i/li preuzeti u pdf formatu - KLIKNI.

(ažurirano: 16. 1. 2022.)