1. Mješoviti pjevački zbor broji 45 redovitih članova, a za svetkovinu Velike Gospe uključe se i bivši članovi koji su na studiju u drugim gradovima kao što su Zagreb, Zadar, Split, Mostar, Rijeke. Probe pjevanja održavaju se svakog tjedna - utorkom muški dio zbora u 19 sati (u 2017. godini probe su održane 41 put), a srijedom ženski dio zbora u 19 sati (u 2017. godini probe su održane 41 put). Svi zajedno imaju probe petkom u 19 sati . (U 2017. godini zajedničke probe su održane 60 puta). Mješoviti zbor nastupa svake nedjelje preko župne sv. mise u 10 sati, blagdanima i svetkovinama te u raznim prigodama tijekom liturgijske godine (u 2017. godini pjevali su ukupno 150 puta). S pjevačkim zborom mladih jednom godišnje idu na izlet, a tijekom godine samostan za njih organizira nekoliko domjenaka: nakon proslave Velike Gospe (15. kolovoza) idu na Cetinu, zajedno slave sv. Ceciliju i Krista Kralja. Na Veliki četvrtak samostan ugosti soliste koji su pjevali u Gospinom plaču, a nakon obreda Velikog petka zbor se okupi na „posnoj" večeri u samostanu.

2. Pjevački zbor mladih broji 15 članova. Redovite probe pjevanja imaju svake subote u 12 sati u trajanju od 2 školska sata, osim preko božićnih i ljetnih praznika (od 25. lipnja do 20. srpnja). Redovito pjevaju nedjeljom na sv. misi za mlade u 11.30 sati. Članovi zbora mladih tijekom liturgijske godine - osobito u došašću i korizmi - organiziraju humanitarne akcije.

3. Pjevački zbor djece broji 122 člana. Redovito pjevaju nedjeljom preko sv. mise u 9 sati. Probe pjevanja redovito imaju subotom od 10 do 11 sati, a po potrebi u međusmjeni još dva puta u tjednu. Članovi zbora mogu biti djeca od 2. do 8. razreda osnovne škole. Osim nedjeljom, nastupaju blagdanima i svetkovinama te na prigodnim slavljima. U znak zahvalnosti za njihovo djelovanje samostan ih jednom godišnje nagradi izletom i božićnom tombolom.

4. Pjevački zbor FRAME i Zajednice mladih Gospe Sinjske

Članovi ovog zbora imaju probe nedjeljom u 17 sati, a svojim pjevanjem animiraju večernje slavlje nedjeljne mise.

= O zborovima skrbi župnik i gvardijan. Voditelji samostanskih odnosno župnih zborova su fra Jure Župić i s. Jelena Mijić.

5. Pjevački zbor sjemeništaraca okuplja franjevačke sjemeništarce, koji pjevaju nedjeljom, svetkovinama i blagdanima preko sv. mise u 8 sati, izuzev u vrijeme praznika. Voditelj zbora sjemeništaraca je fra Ivica Udovičić.

(Ažurirano: 18. 9. 2018.)