poboznosti gospi sinjskoj Poštovani štovatelji Gospe Sinjske, u pdf formatu možete pregledati i preuzeti knjižicu "Pobožnosti i molitve Gospi Sinjskoj". Molitvenik ima 114 stranica, a podijeljen je na nekoliko tematskih cjelina: 1) Pohvale Čudotvornoj Gospi Sinjskoj; 2) Otajstva Gospe Sinjske; 3) Devetnica Gospi Sinjskoj; 4) Molitve Gospi Sinjskoj u različitim prigodama; 5) Molitva Gospi Sinjskoj za posvetu župe; 6) Put križa; 7) Pjesme; 8) Krunica; 9) Druge marijanske molitve i hvalospjevi; 10) Kratke dnevne molitve.

Kliknite na fotografiju ili OVDJE.

Kao što se ovi versi i glazba složiše u ljubavi prema Bogu, Ocu i Sinu i Duhu Svetomu i Mariji – Isusovoj i našoj majci – neka se i srca vjernog hrvatskog puka, koji ovo bude pjevao i slušao, slože u istoj ljubavi prema Bogu i Gospi, koju časti kao Čudotvornu Gospu Sinjsku, da bi cijelim bićem vazda plamteći od veselja slušao i nasljedovao riječi Isusova Evanđelja.

 

 

 

 

gospa1Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske jedno je od najvećih Marijinih svetišta u Hrvatskoj. Slika Majke Božje od milosti štovala se najprije u Rami u Bosni. Iz Rame su je franjevci, bježeći godine 1687. ponijeli sa sobom. – Na bijegu su se kratko zadržali u Dugopolju, Klisu i Splitu dok se konačno ne nastaniše u Sinju gdje je danas crkvica sv. Franje. – Godine 1699. bili su postavljeni temelji novoj crkvi pod Kamičkom na mjestu gdje je ona i danas.

gospa1Poštovani posjetitelji,

donosimo nekoliko pjesama Čudotvornoj Gospi Sinjskoj s dionicama i partiturama, što će osobito koristiti glazbenicima i voditeljima zborova. Zapisi su u pdf formatu, da biste ih pregledali ili preuzeli, kliknite na dionicu ili partituru.