Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza 2020. g. večernjim euharistijskim slavljem predsjedao je fra Marko Mrše, provincijalni ministar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uz koncelebraciju fra Ante Čove, gvardijana i upravitelja Svetišta, fra Perice Maslaća, župnika i don Jakoslava Banića.

Da je hrvatski puk vjeran nebeskoj Majci moglo se vidjeti na svetkovinu Velike Gospe u Sinju, kada su u svetište hodočastile tisuće vjernika iz mnogih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Potakuti događanjima u svijetu u bobri protiv virusa Covid za ovogodišnji moto cijele proslave uzet je zaziv "Gospe, spasi nas".

Na svoj zavjetni dan u četvrtak, 13. kolovoza 2020. stigli su vjernici iz župa Hrvace, Potravlje-Satrić-Maljkovo, Zelovo i Tijarica-Kamensko. S molitvom i pjesmom na usnama mnogi hodočasnici iz spomenutih župa ustali su još za mraka i krenuli put najvećeg marijanskog svetišta hrvatskog naroda, moliti i obnoviti svoj zavjet Bogu i nebeskoj Majci.

 

Prenosimo Vam homiliju mons. Marina Barišića na proslavi svetkovine Velike Gospe u Svetištu Gospe Sinjske

U četvrtak, 13. kolovoza 2020. god., u Svetište Gospe Sinjske hodočastili su Sinjani. Domaćini su u ranim satima počeli pristizati u svoju crkvu, gdje su se mnogi ispovijedili, duhovno pripravili za euharistijsko slavlje da bi još jednom mogli zahvalili Isusovoj majci, sinjskoj pomoćnici koja im uvijek pomogala u nevoljama. Svečani zvuci zvona i orgulja označili su radostan početak zavjetnog dana Sinja i Podvaroša.