Homilja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza 2019., u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.

gospin grad zahvalnica 2017Dan poslije svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo misnim slavljem na Gospinom gradu zahvalili smo Bogu za najveće sinjsko slavlje i nebrojene milosti koje je i ove godine udijelio štovateljima i hodočasnicima u Svetište Gospe Sinjske. Euharistijskim slavljem u 7.00 sati predsjedao je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama.

provincijal vecernja misa 2017Fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, predsjedao je večernjim euharistijskim slavljem na svetkovinu Gospe Sinjske. Njegovu propovijed donosimo u cijelosti.

gospa sinjska vecer blagoslov 2017Zvuci fanfara i zvonjava crkvenih zvona u poslijepodnevnim satima najavili su da se skida Gospina slika. Treći put, točno u 18.00 sati, franjevci su pristupili velebnom mramornom oltaru kako bi izvadili srebrni okvir i u njemu najveće blago Sinja i cijele Dalmacije – sliku Čudotvorne Gospe Sinjske. Trenutak je to koji zadivljuje, duhovni melem i ponovni susret s Majkom.

svetkovina gospe sinjske 2017Misom bdijenja Sinj je otvorio proslavu svetkovine Velike Gospe, kojoj je posvećeno najveće marijansko svetište u Hrvatskoj i koja je zaštitnica cijeloga Cetinskoga kraja. Središnjim euharistijskim slavljem na dan Njezina uznesenja na nebo predsjedao je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit. Koncelebriralo je 14 svećenika.