Uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, misama zornicama u crkvi Gospe Sinjske od 6. do 14. kolovoza 2017. god. predsjedao je fra Perica Maslać, župnik i samostanski vikar. Na ova rana euharistijska slavlja rado su dolazili Sinjani, ali i mnogi hodočasnici, koji su se kroz devet dana pripremali za najveće sinjsko slavlje.

misa zornica 11 8

Liturgijsko pjevanje na misama u 6.00 sati animirao je fra Frano Bosnić, a u asistenciji su bili bogoslovi i sjemeništarci. Župnik je propovijedao o marijanskim otajstvima, koja je svakodnevno tumačio na jednostavan i poučan način. Mise zornice u sinjskom svetištu jako su dobro prihvaćene od naroda Božjega, koji sudjeluje pobožno i u velikom broju, jer se računa da je na zornicama sudjelovalo oko 5 tisuća vjernika. Mnogi su se od njih u ranim jutarnjim satima i ispovjedili, kako bi njihova priprava za svetkovinu Gospe Sinjske bila što potpunija.

Osmoga dana bilo je hodočašće mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, a misnim slavljem u 6.00 sati predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta. Ova misa na samostanskom dvorištu ubraja se u mise zornice. Više fotografija možete pregledati na našoj službenoj Facebook strancii "Gospa Sinjska" - KLIKNI.

misa zornica 8 8 2017