klapez gvardijanPoštovani svećenici, redovnici i redovnice, voditelji hodočašća,

radujem se što i ovim putem možemo s vama podijeliti informacije koje će vam biti od koristi prije dolaska u jedno od najvećih marijanskih svetišta hrvatskog naroda.

gospa1Poštovani svećenici i voditelji hodočašća, u ovom članku pronaći ćete vodiče kroz svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, karte i foto-upute. Mnogo materijala možete pronaći i na drugim mjestima ove mrežne stranice, a ovdje smo izdvojili najvažnije i najkorisnije za dobru i uspješnu organizaciju hodočašća.

crkva6U crkvi Gospe Sinjske euharistijska slavlja slave se prema redovitom i posebnom raporedu. Za sudjelovanje na euharistijskom slavlju i prema jednom i prema drugom rasporedu valja se prethodno najaviti našim koordinatorima, koji će vam rado dati konkretnije upute za sakristiju, crkvu ili samostansku kapelicu.

tvrdava crkva gospaSvim svećenicima i voditeljima hodočašća preporučujemo pobožnost križnog puta na Gospinom gradu, na mjestu gdje su 1715. god. franjevci, žene i vojnici isprosili zagovor nebeske Majke u obrani Sinja i Cetinske krajine.

porta suvenirnica 4Porta i suvenirnica nalaze se na samom samostanskom ulazu, s desne strane. Hodočasnici će ovdje pronaći mnoštvo suvenira, uspomena i nabožnih predmeta, koje naknadno valja blagosloviti. U ponudi je i veliki izbor knjiga kršćanske tematike. Posebno valja istaknuti raznoliku ponudu uokvirenih slika Čudotovrne Gospe Sinjske (s nakitom i bez nakita).